Publicatie online

Toegankelijk en interactief: online publiceren, archiveren en feedback krijgen d.m.v. "crowdsourcing".

Online publiceren heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Het laten zien van rapporten of de gekoppelde vraag om input (crowd-sourcing) wordt vaak gerealiseerd met social media sites, een blog of simpelweg een link naar een PDF op een website.

Onze opdrachtgever en partners

Logo Hiteq

Het resultaat is ongeschijnlijk verbluffend eenvoudig. Op de site, geheel in de huisstijl van Hiteq, kunnen hoofdstukken en subhoofdstukken worden geplaatst. Deze worden automatisch geïmporteerd, genummerd, opgemaakt en geplaatst in de juiste structuur. Aan de hand van deze structuur wordt dan een navigatiesysteem gegenereerd: een klikbare inhoudsopgave en knoppen naar vorige en volgende pagina’s.

De crux zit hem in het volgende. Op iedere pagina wordt een reactie-blok gegenereerd. Bezoekers kunnen reageren op de tekst: de publicatie helpen redigeren of simpelweg meedenken. De pagina’s kunnen individueel worden opengesteld voor een of meerdere mensen, groepen gebruikers of iedereen.

De publicatie en de reacties vormen samen een digitaal archief dat overzichtelijk en doorzoekbaar is. Toegankelijk voor zoekmachines, compatibel en uitwisselbaar met andere software en bestandstypen (XML, RSS etc.).